NEVŞEHİR ADLİYESİ
Faaliyetlerimiz 2024

NEVŞEHİR TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN BİLİNÇLİ TÜKETİCİ  KONULU SEMiNER DÜZENLENDİ

 

Denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan  yükümlülerin eğitim ve iyileştirme faaliyeti kapsamında, 26/09/2024  tarihinde saat 10:30’te Nevşehir Denetimli  Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda bilinçli tüketici konulu seminer düzenlendi.

Seminer Nevşehir  Ticaret İl Müdürlüğünde görevli Tüketici Hakem Heyeti Raportörleri Firdes Özgen, Gizem Aybar Özcan, Süleyman Keskin’in sunumu ile gerçekleştirildi.

Seminerde  bilinçli tüketeci, tüketici hakları, tüketici bilgilendirme abonelik sözleşmeleri, mesafeli satış ve ayıplı mal hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

MANEVİ REHBERLİK BİRİMİ TARAFINDAN  MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ

             

19/09/2024 tarihinde Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Toplantı Salonunda denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle seminer düzenlendi.

Seminer Nevşehir İl Vaizi Salih Açıkgöz’ün “Peygamberimiz ve şahsiyet inşaası’’ temalı sunumu ile devam etti.

Seminer sonunda yükümlülere  45 adet  kitap  dağıtıldı.

 

 

DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜNCE ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ ZİYARET EDİLDİ.

 

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Nevşehir  Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler  Derneği   ziyaret edildi.

Ziyarette denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler tarafından derneğin temizliği yapıldıktan sonra manevi rehberlik biriminde görevli Vaiz Salih AÇIKGÖZ tarafından kuranı kerim tilavetinin  okunmasının ardından  dua edildi.   

Dernek başkanı Zeki DİDİNMEZ  yapılan ziyaret ve temizlik nedeniyle dernek adına memnuniyetini dile getirdi. 

 

NEVŞEHİR DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜNDE  EMPATİ  EĞİTİMİ  SEMiNERİ  DÜZENLENDİ

 

Eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında 05.09.2024 tarihinde Nevşehir Denetimli  Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda  “Empati” konulu seminer düzenlendi

Seminer  Nevşehir  İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Psikolog Rümeysa Aydın Kizilaslan ve Gülşen Çelik tarafından empati  ile ilgili sunumu ile devam etti.

Seminere denetimli serbestlik personeli ile yükümlüler katıldı.  

       

NEVŞEHİR DENETİMLİ SERBESTLİK YÜKÜMLÜLERİ  TARAFINDAN TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILDI

 

Nevşehir Valiliği ile Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan işbirliği protokolü gereğince 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı  yaz tatili döneminde kamu hizmeti kapsamında  Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından temizlik çalışması yürütüldü.

Denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler tarafından Merkez ilçede bulunan 4 okulda temizlik faaliyeti yapıldı.

 

EBEVEYİN  TUTUMLARI SEMİNERİ VERİLDİ

             

Nevşehir Denetimli Serbestlik  Müdürlüğü bünyesinde  tedbir altında bulunan yükümlülere yönelik  Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğünde görevli Çocuk Gelişimci Eylül Ulaşan tarafından  personel  ve 48 yükümlüye 01.08.2024 tarihinde ‘Ebeveyn Tutumları’ kapsamında seminer verildi.

Eylül Ulaşan seminer kapsamında: toplumlar arasında çocukların nasıl değerlendirildiği, “Çocukların duygusal ve fiziki ihtiyaçlarının bulunduğu, “Çocuklar fiziksel, eğitimsel ve duygusal olarak ihmal edildiği konularına değindi.

Ayrıca Ulaşan ; “Çocukların davranışları yaşlara göre değişkenlik göstermektedir. 3 yaşa kadar utanma duygusu gelişir. Çocuklarda saldırganlık bir duygudur, saldırganlık aslında bir  tepkidir. Çocukların sosyal çevreleri, yetişkinlerle girmiş oldukları iletişimler önemlidir. Çocuğun yaşamış olduğu çevre, kent hayatı, kırsal yaşam, ailesi, büyüdüğü kültür ve çocuğun doğuştan getirmiş olduğu özellikler çocukların tutumlarını etkilemektedir’’ şeklinde belirtti.

 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ  KAPSAMINDA ETKİNLİK YAPILDI

             

            15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında müdürlüğümüz personelleri ve yükümlüler ile  Nevşehir Şehitliğinde temizlik ve bakım çalışması yapıldı. Şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile dualar okundu.

            Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftci ziyaret edildi. Dernek çalışmaları hakkında  bilgi alındı. Dernekte yükümlüler tarafından temizlik yapıldı.

          Ayrıca; Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tarih Bölümünde Araştırma Görevlisi Mehmet Bozkurt  tarafından müdürlüğümüz personeli ve 50 yükümlüye seminer verildi.

 

 

OBEZİTE TUZ VE DİYABET  SEMİNERİ VERİLDİ

Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere seminer düzenlendi.

11/07/2024 tarihinde Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda Diyetisyen Eda Nur TİTREK tarafından müdürlüğümüz personeli ve yükümlülere ‘Obezite ,tuz ve diyabet ’seminer verildi.

 

UYUŞTURUCU KULLANIMI VE KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE GÜNÜ KAPSAMINDA FAALİYETLER DÜZENLENDİ

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele günü kapsamında Nevşehir Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu kararı ile çeşitli faaliyetlerin yapılması planlandı.

26/06/2024 tarihinde Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yerleşkesinde oluşturulan gezici kütüphane hakkında bilgi alınması, masa tenisi  ve mini golf oynanmasının ardından, katılımcılar ile birlikte uçurtma uçurtuldu. 28/06/2024 tarihinde düzenlenen yürüyüş  etkinliğine katılım sağlandı.

Faaliyetlere Nevşehir Denetimli  Serbestlik Müdürlüğü personeli  katıldı.

 

TÜRKİYE ÇEVRE KORUMA HAFTASI NEDENİYLE ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Türkiye Çevre Koruması Haftası kapsamında 07.06.2024 tarihinde Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli ve denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler ile birlikte çevre bilinci oluşturma ve doğayı koruma çabalarını desteklemek amacı ile çevre temizliğine çıkıldı.

Etkinliğe Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Bayrak,  Şef Funda Bozkurt, denetimli serbestlik personeli ve yükümlüler katıldı.

 

TEKNOLOJİ VE İNTERNET BAĞIMLILIĞI SEMiNERİ DÜZENLENDİ

Eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında 30.05.2024  tarihinde Nevşehir Denetimli  Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda  “Teknoloji, İnternet Bağımlılığı ve Bilinçli Medya Kullanılması ”konulu seminer yapıldı.

Seminer  Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli  Öğretmen  Murat Solmaz’ın   sunumu ile devam etti.

Seminere denetimli serbestlik personeli ile yükümlüler katıldı.

 

GENÇ  YÜKÜMLÜLER  İLE NEVŞEHİR JAKEM KOMUTANLIĞINA  ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Müdürlüğümüzce eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında genç yükümlülere  yönelik hayvan sevgisi ve bilinci oluşturmak amacı ile Nevşehir Jandarma  At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığına 22.05.2024  tarihinde  ziyaret  düzenlendi.

Ziyarette; önce Jandarma Köpek Eğitim Birlik Komutanlığı görevlisi eşliğinde köpek gösterisi, ardından Jandarma At Eğitim Birlik Komutanlığı görevlilerince merkezde bulunan atlar hakkında bilgi verilerek, atların kaldıkları  ve  eğitim yaptıkları yerler gezildi.

Ziyarete Denetimli Serbestlik  Müdürü Ali Bayrak, Şef Funda Bozkurt , denetimli serbestlik   personeli ile genç  yükümlüler katıldı.

 

 

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ  TARAFINDAN 19 MAYIS  ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI  KONULU SEMiNER DÜZENLENDİ

 Eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında 16.05.2024  tarihinde Nevşehir Denetimli  Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda  19 Mayıs  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  ” konulu seminer düzenlendi.

Seminer    Nevşehir  Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde görev yapan Öğr.Gör.Dr. Fatih ABANOZ’un sunumu ile devam etti.

Seminere denetimli serbestlik personeli ile yükümlüler katıldı.

 

NEVŞEHİR DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜNDE AĞIZ VE DiŞ SAĞLIĞI SEMiNERi DÜZENLENDİ

Eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında 09.05.2024  tarihinde Nevşehir Denetimli  Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda  “ağız ve diş sağlığı” konulu seminer düzenlendi.

Seminer  Nevşehir  İl Sağlık Müdürlüğünde görevli  Diş Hekimleri Gamze SERÇE ve Ayşe AY’ın sunumu ile devam etti.

Seminere denetimli serbestlik personeli ile yükümlüler katıldı.

 

 

İLK YARDIM EĞİTİMİ  SEMiNERi

 

Müdürlüğümezde 18.04.2024  tarihinde saat 10:30’te Nevşehir Denetimli  Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda Nevşehir  Sağlık İl Müdürlüğünde görevli  Sağlık Memuru Bayram GÜLMEZ tarafından kurumumuz personellerine ve yükümlülere “İlk Yardım”seminer verilmiştir.

İlk Yardım  Seminerine  Denetimli serbestlik personeli  ve yükümlüler katıldı.

Seminer  İl Müdürlüğünde görevli Sağlık Memuru Bayram GÜLMEZ’in sunumu ile devam etti.

 

NEVŞEHİR DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜNDE EĞİTİM VE İYİLEŞTİRME FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

 

            Eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında 04.04.2024  tarihinde Nevşehir Denetimli  Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda  “travma ve travma ile başa çıkma yöntemleri” konulu seminer düzenlendi

Seminer  Nevşehir  İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Sağlık Memuru İsmail Taşkın  tarafından    travma ve travma ile başa çıkma yöntemleri ile ilgili sunumu ile devam etti.

Seminere denetimli serbestlik personeli ile yükümlüler katıldı.

 

NEVŞEHİR TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN BİLİNÇLİ TÜKETİCİ  KONULU SEMiNER DÜZENLENDİ

 

Denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan  yükümlülerin eğitim ve iyileştirme faaliyeti kapsamında, 27/03/2024  tarihinde saat 10:30’te Nevşehir Denetimli  Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda bilinçli tüketici konulu seminer düzenlendi.

Seminer Nevşehir  Ticaret İl Müdürlüğünde görevli Tüketici Hakem Heyeti Raportörleri Firdes Özgen, Gizem Aybar Özcan, Hayriye Soytürk’ün sunumu ile gerçekleştirildi.

Seminerde  bilinçli tüketeci, abonelik sözleşmeleri, mesafeli satış ve ayıplı mal hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

 

21-26/03/2024 tarihleri arasında Orman Haftası olması nedeniyle 25/03/2024 tarihinde Nevşehir ili Avanos ilçesinde bulunan Adalet Ormanına 100 adet fidan dikimi  gerçekleştirildi.

Fidan dikim etkinliğine;  Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Bayrak, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Murat Demir, Orman İşletme Müdürü Ersoy Torun, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Üzeyir Özaslan, Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü  personeli, Doğa Koruma ve Milli Parklar Nevşehir Şube Müdürlüğü personeli, Nevşehir Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü  personeli, Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü  personeli  ve 5 yükümlü katıldı.

 

 

NEVŞEHİR DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜNDE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ PROGRAMI

 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü  tarafından program yapıldı.

İlk olarak müdürlük personeli ile yükümlüler tarafından Nevşehir Kaldırım Mezarlığında bulunan şehitlerimizin kabri ziyaret edilerek dua edildi.

 Ardından Müdürlük seminer salonunda, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü  nedeniyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına gerçekleştirilen seminer saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. 

Müdürlük manevi rehberlik biriminde görevli Vaiz Salih Açıkgöz’ün Kuran-ı Kerim okuması ile dua edilmesinin ardından, günün anlam ve önemiyle ilgili sunum ve konuşma  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Korkmaz tarafından yapıldı. Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Korkmaz “Çanakkale Zaferi’nin ve şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaptı. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu destanın yazılması için canlarını veren şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Aydınlık geleceğimizi, kahraman geçmişlerimize borçluyuz. Bugün geçilmez dediğimiz ne varsa 109 yıl önce ÇANAKKALE'Yİ GEÇİLMEZ kılanlar sayesinde var!” diyerek seminer sona erdi.

Seminere Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Bayrak, İl Göç İdaresi Müdürü Enver Tutel, denetimli serbestlik personeli ile yükümlüler katıldı.

 

NEVŞEHİR ÇALIŞMA VE  İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İŞ ARAMA BECERİLERİ  KONULU SEMiNER DÜZENLENDİ

Denetimli Serbestlik yükümlülerine yönelik olarak  iş arama becerilerinin geliştirilmesi kapsamında bilgilendirme yapmak amacıyla;  14/03/2024 tarihinde saat 10:30’te Nevşehir Denetimli  Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda Nevşehir  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı Gonca Uğuroğlu tarafından “İş Arama Becerileri” konulu seminer düzenlendi.

Seminerde aynı zamanda İş Kulübü Eğitmeni olan Gonca Uğuroğlu;  iş arama sürecini daha başarılı yönetmek isteyen, 'Nasıl iş aramalıyım?',  'İş başvurum neden reddedildi?' gibi sorulara cevap arayan işsizler ve daha iyi şartlarda iş arayanlara konu hakkında bilgilendirme yapıldı. Seminer katılımcıların soruları ile tamamlandı.

 

NEVŞEHİR DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜNDE BULAŞICI HASTALIKLAR KONULU  SEMİNER YAPILDI

 

Denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması, diğer kurumlarla ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde boş zamanlarının yapılandırılması faaliyetleri kapsamda  29/02/2024 tarihinde Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Seminer Salonunda bulaşıcı hastalıklar konulu seminer düzenlendi.

Seminer Nevşehir  Halk Sağlığı Merkezinde görevli Uzman Dr.  Tuncer Gürbüz’ün sunumu, denetimli serbestlik personeli ile yükümlülerin katılımı ile yapıldı. Seminerde kapalı ortamların havalandırılması, ellerin sık sık sabunla yıkanmasının gerektiği, hijyene çok dikkat edilmesi, bulaşıcı hastalık ya da enfeksiyon hastalıkları, herhangi bir yolla insana geçme özelliğindeki hastalık yapıcı mikropların veya parazitlerin vücuda girmesiyle ortaya çıkan hastalıklar olduğu, bulaşıcı hastalığa yakalanan kişilerin iyileşme çabalarının yanı sıra hastalığın yayılmasını önlemek için de dikkatli hareket edilmesi gerektiği, pandemi döneminde olduğu gibi Covid hastalığından korunma yolları gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Seminere katılanların sorularının cevaplandırılmasının ardından seminer sona erdi.

 

 

AFETLE BAŞA ÇIKMA  KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

             

Denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere Nevşehir İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü Tarafından seminer düzenlendi.

22/02/2024 tarihinde Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda Nevşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli Şef Şükrü KIR ve Sosyal Çalışmacı Kübra SARIOĞLU tarafından müdürlüğümüz  personelleri ve 31 yükümlüye ‘Afetle Başa Çıkma’ konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

YEDAM TARAFINDAN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SEMİNERİ

             

Bağımlılıkla mücadele kapsamında denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere Yeşilay Danışmanlık Merkezi tarafından seminer verildi.

18/01/2024 tarihinde Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda Yeşilay Danışmanlık Merkezi görevlileri Psikolog Elif ÇAYLI ve Sosyal Hizmet Uzmanı Özge GÜLER tarafından müdürlüğümüz personeli ve 37 yükümlüye Yeşilay konulu bilgilendirme faaliyeti yerine getirildi.

 

AİLE VE SOSYAL İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DEĞERLER EĞİTİMİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

             

Değerler Eğitimi kapsamında denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü Tarafından seminer düzenlendi.

25/01/2024 tarihinde Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda Aile ve Sosyal İl Müdürlüğünde görevli Öğretmen Mustafa FİDANOĞLU tarafından müdürlüğümüz personeli ve 34 yükümlüye Değerler Eğitimi konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

 

NEVŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN ÜÇ AYLAR KONULU SEMİNERİ VERİLDİ

             

Değerler Eğitimi kapsamında denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere Nevşehir İl Müftülüğü Tarafından seminer düzenlendi.

01/02/2024 tarihinde Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda Nevşehir İl Müftülüğü İmam Hatibi Nuri AKSOM tarafından müdürlüğümüz personeli ve 29 yükümlüye “Üç Aylar “ konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

 

NEVŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN KİŞİSEL GELİŞİM VE FARKINDALIK SEMİNERİ VERİLDİ

             

Değerler Eğitimi kapsamında denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere Nevşehir İl Müftülüğü tarafından seminer düzenlendi.

15/02/2024 tarihinde Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda İl Müftü Yardımcısı Selami KURT tarafından müdürlüğümüz personeli ve 38 yükümlüye Kişisel Gelişim Ve Farkındalık konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

MİLLİ SPORCU İLE YÜKÜMLÜLER BİR ARAYA GETİRİLDİ

             

Nesilden Nesile Projesi  kapsamında  denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde mili sporcu ile yükümlüler bir araya geldi.

18/01/2024 tarihinde Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda Milli Sporcular; Halter Antrenörü Burak ERDOĞAN ve Eray ÇAYLAK ile yükümlüler sporun önemi, bu alanda Ülkemizin temsil edilmesi konularında söyleşi gerçekleştirildi.

 

 

 

NEVŞEHİR VALİLİĞİ İLE NEVŞEHİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

             

Haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüğü verilen yükümlülerin çalıştırılabilmesi için 12/01/2024 tarihinde Nevşehir Valilik Makamında İşbirliği protokolü imzalandı.

İşbirliği protokolü Nevşehir Valiliği Adına Vali Ali FİDAN, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı Adına Cumhuriyet Başsavcısı İsmet ÇINAR tarafından imzalandı.

Protokol ile ilimizde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma tedbiri verilen yükümlüler denetimli serbestlik müdürlüğünce denetim planı kapsamında belirlenen yerde temizlik, ağaç dikim-bakım, çevre düzenlemesi, bakım - onarım iş kollarında çalışarak yükümlülüklerini yerine getirecek.

 

DENETİMLİ SERBESTLİKTEN OKULLARA DESTEK

             

            Haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüğü verilen yükümlüler yarı yıl tatil döneminde  okullara destek oluyor.

          Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü  tarafından oluşturulan kamu hizmeti çalışma ekibi ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen il merkezinde bulunan bir okulda sıra, masa, dolap gibi ürünlerin taşınması ve yerleştirilmesi ile bir okulda da belirlenen sınıflarda boya ve badana çalışmaları yürütüldü.

            Bu tür çalışmaların denetimli serbestlik sisteminin amacına uygun olarak yükümlülerde iş disiplini kazandırılarak toplumsal iyileşme ve fayda sağlanması amaçlanıyor.

           Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde yaz tatili döneminde de belirlenecek okullarda temizlik, boya - badana, bakım – onarım faaliyetlerinin devam etmesi planlanıyor.

 

TÜRK KIZILAY  NEVŞEHİR DENETİMLİ SERBESTLİK BUTİK MAĞAZASI VE SOSYAL MARKET HİZMETE GİRDİ  

Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığı ile Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile  Türk Kızılay Nevşehir  Denetimli Serbestlik Butik Mağazası ve Sosyal Marketin  açılışı 12/01/2024 tarihinde gerçekleştirildi.
Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Hizmet Binası içerisinde bulunan butik mağaza ve sosyal marketin açılışına ; Cumhuriyet Savcısı Ömer AKSU, Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan CİVELEK ve yönetimi,  Denetimli Serbestlik Müdürü Ali BAYRAK,  Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Murat DEMİR,  İl Göç İdaresi Müdürü Enver TUTEL, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü  Mahmut SELÇUK , Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan ÇİFTÇİ ve yönetimi  ile denetimli serbestlik personeli katıldı.
Türk Kızılay Nevşehir Denetimli Serbestlik Butik Mağazası ve Sosyal Markette bulunan ürünler ihtiyaç sahibi yükümlülere yapılan araştırmalar sonucunda verilecektir.